voorgaande
volgende

laatste

frame + intro
MAICO CUP Den Dungen - 6 juni 2012 - 03/03
Maico Motocrosstreffen 2 juni 2012                           Verslag als pdf ophalen

Zaterdag 2 juni was het dan zover, het  14e Maico Motocrosstreffen. Een betere dag had de commissie van het Maico Motocrosstreffen, onderdeel van de Maico Rijdersclub, zich niet kunnen wensen. Na jaren strubbbelingen met het weer gehad te hebben was er besloten om de datum te verzetten van september naar juni. Dat deze verandering niet zonder horten en stoten zou gaan was ons wel duidelijk, maar het weer was ons op 2 juni gegund. Met een temperatuur van +/- 20 graden en de hele dag een schitterende zon hoog in de lucht. Dat is natuurlijk een goede start voor alle deelnemers die van heinde en ver op kwamen dagen. Zowel Duitsland, België, Frankrijk, Engeland en onze trouwe Nederlanders waren vertegenwoordigd.

Dat het Maico Motocrosstreffen niet alleen bestaat uit crossen met Maico’s uit de vervlogen jaren blijkt wel uit de sfeervolle onderdelenmarkt met verkoopstands uit verschillende landen en natuurlijk staat bij het Maico Motocrosstreffen de gehele dag de koffie klaar voor iedereen die een bakje lust. Gezamenlijk aan de koffie komen de verhalen los over kapotte banden tot aan de krukas revisie toe. Dat is de juiste sfeer voor een goed treffen.

Ondertussen is het tijd geworden voor de eerste trainingen op het circuit “de Meerse Plas” in Den Dungen (NB) van Motorclub MC Lidu. MC Lidu had werkelijk alles uit de kast gehaald om dit Maico Motocrosstreffen tot een geslaagd einde te voeren. Zowel het circuit als het rennerskwartier lag er uitstekend bij. Bij MC Lidu zijn het echt cross liefhebbers, dat is zeer goed te merken aan hun geweldige inzet. De eerste 2-takt geluiden zijn te horen in het rennerskwartier van lichte Maico machines van 1965 tot aan 500cc machines van de jaren ’90 en natuurlijk het topstuk van het Duitse merk de 490 van 1981. Op het Maico Motocrosstreffen wordt gereden in 5 klasse.
Klasse A tot 1970
Klasse B tot 1975
Klasse C tot 1977
Klasse D tot 1981
Klasse E Mono’s

In de klasse A was het Paul van Dulmen die met een 360 cc van 1968 de eerste plaats binnen sleepte voor Caris en de Duitse Joeressen.
In de B klasse ging Ad Nielen er met de eerste plaats vandoor gevolgd door Arie Haan en op de derde plaats de rijdende voorzitter van het Maico Motocrosstreffen Marcel Steenbakkers.
In de klasse C was het de Belg Jeff van de Wouwer die zijn 77er Maico als eerste over de finish reed.
In klasse D was de opkomst het grootst, dit is een waar spektakel waar zo’n 30 Maico’s van start gaan. Heikki van den Berg wist alle twee de manches naar zich toe te trekken gevolgd door Co Caron Jr. en op de derde plaats de europees kampioen twinshock Glenn Kleine Gunnewiek.
Als laatste de klasse E, dit zijn de mono geveerde Maico’s waar Jan Schapendonk wel raad mee weet, twee maal de eerste plaats. Gevolgd door Wim van Hout en op de derde en vierde plaats vader en zoon (13 jaar) Vooys. Zo zie je maar dat het Maicocrossen van generatie op generatie voortgezet word.
Nadat alle manches verreden waren is het stof op “de Meerse Plas” gaan liggen. We mogen terug kijken naar weer een geslaagd Maico Motocrosstreffen.
Met dank aan MC Lidu, sponsoren en deelnemers.

                                                                    Groeten van de Maico Motocross commissie
voorgaande
volgende

laatste