voorgaande
volgende
1024 x 768
Vier foto’s van Maico racers op Classic Demo race Varsseveld 13 juni 2010
Classic Demo Race 2010                                                                Bron: www.vamac.nl/...........
Demo race klassieke motoren op zondag 13 juni 2010
Op zondag 13 juni a.s. Organiseer de toerafdeling van motorclub VAMAC uit Varsseveld alweer voor de zesde keer de Classic Demo Race. Tijdens deze dag rijden ruim 150 klassieke racemotoren een demonstratierace op industrieterrein Hofskamp in Varsseveld, voor deze speciale dag omgedoopt in circuit ‘Hofskampring’. Het gevarieerde programma van deze dag begon om 10.00 uur en biedt de toeschouwers naast een demo race ook spectaculaire demonstraties door een motorstuntteam.
Op deze zondag komen veel verschillende merken en typen racemotoren naar Varsseveld zoals Norton, BSA, Aermacchi, MV Agusta, Ducati, Benelli, Derbi en Kreidler. De motoren, die allemaal meer dan 30 jaar oud zijn, rijden onderverdeeld in verschillende klassen. De Varsseveldse Lau Wensink zal op 13 juni meerijden op zijn Ducati in de 350 cc klasse.
Regelmatigheidswedstrijd
Tijdens de Classic Demo Race staat niet de snelheid, maar het plezier in het motorrijden voorop. De meest regelmatig rijdende deelnemer wint. Vandaar de naam: regelmatigheidswedstrijd. Veel van deze wedstrijden worden georganiseerd en begeleid door het Classic Racing Team. Deze vereniging heeft als doel een beeld te geven van de motorwegrace sport zoals die heeft plaatsgevonden in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en het begin van de 70-er jaren. Dit doel realiseert zij ondermeer door het geven van demonstraties op (straten)circuits, zoals op zondag 13 juni op circuit ‘Hofskampring’.
Maico’s op Classic Race Varsseveld 2010
voorgaande
volgende